De beste tools voor linkbuilding

Samenvatting Artikel

De beste tools voor linkbuilding feature image 01

Dat linkbuilding kan leiden tot een grotere online autoriteit en daarmee een hogere positie in de Google-rankings, daarvan zijn talrijke ondernemers zich wel bewust. Van goede manieren om linkbuilding aan te pakken is men vaak echter heel wat minder op de hoogte. Uiteraard is uitbesteden een goede optie, al is het logisch dat je ook zelf op z’n minst een flinke vinger aan de pols blijft houden. 

In dit laatste geval is het zeer relevant dat je gebruikmaakt van een aantal van de beste tools voor linkbuilding. Met één of enkele van deze tools (programma’s) maak je het jezelf namelijk een stuk makkelijker. Bovendien is de kans op goede resultaten uit je linkbuildingactiviteiten hiermee groter. Hieronder wordt daarom een aantal van de beste linkbuildingtools benoemd en beschreven.

Google Search Console

Mensen die aan linkbuilding doen is zeker aan te raden om gebruik te maken van het programma Google Search Console. Hiermee kun je namelijk relevante informatie zoals de positie en de zichtbaarheid van je website bijhouden, net als de huidige indexeringsstatus. Bovendien kun je via dit programma lijsten inzien van webpagina’s (zowel intern als extern) waarvandaan naar jouw site gelinkt wordt. Op basis van deze gedetailleerde informatie weet je vervolgens beter welke acties ondernomen moeten worden om je linkbuilding verder te verbeteren.

SEOJet

Zoals je misschien weet is linkbuilding een tijdrovend proces. Zo zul je keuzes moeten maken naar welke subpagina’s van je site er gelinkt moet worden. Idealiter kom je hierbij tot een redelijk evenredige verdeling. Het programma SEOJet helpt je daarbij. Sterker nog, deze tool kan zelfs aangeven welke subpagina’s een nieuwe backlink het hardst ‘nodig’ hebben. Bovendien maakt SEOJet het je makkelijker om de juiste zoektermen in je linkbuildingteksten te gebruiken en om hier vervolgens optimaal op te ranken.

MozBar

Wie op zoek naar gratis linkbuildingtools komt waarschijnlijk terecht bij MozBar. Dit is, gratis of niet, een ideale aanvulling op je andere mogelijke tools. Met MozBar kun je namelijk te weten komen wat de waarde is van een website waar je mogelijk een backlink wilt plaatsen naar jouw site. Dat is essentiële informatie, want de waarde en autoriteit van deze externe sites bepalen voor een groot deel het succes van jouw linkbuildingstrategie.

Ahrefs

In tegenstelling tot MozBar is Ahrefs niet gratis. Als je je beseft wat je met Ahrefs allemaal kunt, dan is dat echter ook niet meer dan logisch. Zo is Ahrefs onder meer inzetbaar voor het doorgronden van de interne linkstructuur van een website. Ook kun je het verloop en de waarde van je eigen backlinks ermee doorgronden, net als dat je met Ahrefs bij uitstek op zoek kunt gaan naar nieuwe, veelbelovende pagina’s op vanuit de backlinken. Hiermee geeft Ahrefs je als het ware een totaalplaatje van al je SEO-activiteiten, waar linkbuilding vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van uitmaakt.

Recente blog artikelen
Tips

Waarom linkbuilding?

Linkbuilding omvat het goed inrichten van de interne links op jouw website en het het verkrijgen van backlinks naar jouw website of webshop.

Lees meer »