Citation Flow

Samenvatting Artikel

De citation flow is een statistiek die zegt hoeveel links naar een bepaalde website leiden. Deze statistieken kunnen goed van pas komen wanneer je het profijt van linkbuilding voor je eigen website zo ver mogelijk wilt optimaliseren. Dat kan vervolgens weer leiden tot een nog hogere positie in de rankings van Google en andere zoekmachines. Duidelijk is namelijk dat linkbuilding daar een grote invloed op heeft.

Citation flow nader verklaard

Als we het over linkbuilding hebben, dan hebben we het over activiteiten die moeten bijdragen een rijker linkprofiel en een hogere domein autoriteit van jouw eigen website. Dat doe je door backlinks te (laten) plaatsen op externe websites. Zodra een internetgebruiker op zo’n backlink klikt, wordt deze doorgeleid naar jouw website.

Bij linkbuilding is het belangrijk om in de gaten te houden op welke externe websites je backlinks worden geplaatst. In de eerste plaats wil je niet dat je een backlink hebt op een kwalitatief slechte of een irrelevante website. Zo’n website moet idealiter juist kwaliteit waarborgen en raakvlakken hebben met jouw werkveld, producten en/of diensten.

Uiteindelijk is het dus de bedoeling dat je de domein autoriteit van je eigen website verbetert. Die doe je onder meer door je citation flow score te verhogen: door simpelweg te zorgen voor meer backlinks. Interessant om te weten is dat de citation flow mede wordt berekend aan de hand van de citation flow van de externe websites waar je je backlinks op hebt. Hoe hoger de citation flow (oftewel de bekendheid) van de externe websites, hoe hoger de score van je eigen website eveneens zal uitvallen.

Hoe achterhaal je de citation flow van een website?

Het achterhalen van de citation flow van welke website is eenvoudig. Dit is namelijk een van de meest essentiële functionaliteiten van de bekende SEO-tool Majestic. Met deze SEO-tool krijg je ook meteen inzicht in de trust flow van je backlinks. In de volgende alinea gaan we daar nog iets dieper op in.

Het verhogen van je citation flow én je trust flow

Wanneer je het maximale rendement uit je linkbuildinginspanningen wenst te halen, dan is het een uitstekend idee om actief aan de slag te gaan met statistieken als citation flow. Wees je je er wel bewust van dat het bij linkbuilding zeker niet alleen draait om aantallen backlinks. Google acht de kwaliteit van deze backlinks namelijk als even belangrijk, zo niet nog belangrijker.

Ook de kwaliteit van de backlinks kun je via Majestic meten. Dit doen ze door de statistiek trust flow erop los te laten. Trust flow geeft je een uitstekend beeld over de relevantie en kwaliteit van een externe website. Hoe hoger het trust flow cijfer is van een website, des te interessanter is het om daarop een backlink te laten plaatsen.

Over het algemeen kunnen we aanraden om in te zetten op een geleidelijke en gezamenlijke groei van de citation flow en de trust flow. Zorg er met je linkbuilding strategie dus voor dat je beide statistieken in de gaten houdt.

Lees al onze blog artikelen over SEO of bekijk hier al onze SEO-termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing en SEO.

Meer..

Keyword Difficulty

Keyword difficulty verwijst naar de mate waarin een bepaalde zoekterm concurrerend is in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Lees meer »

HTML-sitemap

Een HTML-sitemap kan handig zijn als je inzicht wilt geven aan gebruikers op je website betreft pagina’s en categorieën.

Lees meer »