Keyword Difficulty

Samenvatting Artikel

Keyword difficulty (ook wel “zoekwoord moeilijkheid” genoemd) verwijst naar de mate waarin een bepaald zoekwoord of zoekterm concurrerend is in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Keyword difficulty geeft aan hoe moeilijk het is om hoog te ranken voor een specifiek zoekwoord in de organische zoekresultaten.

Voorbeeld keyword difficulty ‘SEO bureau’

Factoren keyword difficulty

Keyword difficulty wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de domein autoriteit en relevantie van de pagina’s die al hoog ranken voor dat zoekwoord. Maar ook de hoeveelheid en kwaliteit van de backlinks naar die pagina’s, de inhoud van de pagina’s, en andere technische factoren zoals de laadsnelheid van de pagina’s.

Een hogere keyword difficulty betekent dat het moeilijker is om hoog te ranken voor dat zoekwoord en dat er meer inspanning nodig is om dat te bereiken, zoals bijvoorbeeld het maken van betere content en het opbouwen van meer en kwalitatief betere links. Omgekeerd, zoekwoorden met een lagere keyword difficulty zijn over het algemeen gemakkelijker te ranken en kunnen dus een goede strategie zijn voor websites met minder autoriteit of kleinere budgetten. Vaak geldt wel dat zoektermen met een lagere keyword difficulty ook minder zoekvolume hebben.

Lees al onze blog artikelen over SEO of bekijk hier al onze SEO-termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing en SEO.

Meer..

HTML-sitemap

Een HTML-sitemap kan handig zijn als je inzicht wilt geven aan gebruikers op je website betreft pagina’s en categorieën.

Lees meer »

Laadtijd website

Met laadtijd wordt aangegeven hoe lang het duurt voor een gebruiker gebruik kan maken van alle informatie en functionaliteiten van je website.

Lees meer »