Wat is domein autoriteit?

Samenvatting Artikel

Domein autoriteit afbeelding 01

Domein autoriteit (DA) is een belangrijke factor voor de SEO van jouw website. Dit is namelijk een score die aangeeft hoe waarschijnlijk het is dat jouw webpagina in de zoekresultaten wordt weergeven als iemand op een bepaald zoekwoord zoekt. Deze score varieert van 0 tot 100, waarbij een hogere score aangeeft dat de domein autoriteit sterk is. Afhankelijk van je markt en concurrentieveld is het redelijk te streven naar een DA tussen de 10 en 30. In dit artikel lees je meer over domein autoriteit en we geven een aantal tips die helpen bij het verhogen van jouw domein autoriteit.

Waar is domein autoriteit op gebaseerd?

Er zijn verschillende factoren die bepalen op welke positie jouw webpagina wordt weergeven wanneer iemand op een bepaald zoekwoord zoekt, maar domein autoriteit blijft de belangrijkste factor. Hoe hoger jouw domein autoriteit, des te eerder jouw website op verschillende zoekmachines wordt weergeven. Echter, er zijn een aantal factoren die bepalen hoe hoog jouw domein autoriteit is. Dit zijn de belangrijkste factoren:

  • Goede content is heel belangrijk. De content van jouw website moet relevant zijn voor jouw producten en moet van hoge kwaliteit zijn. Het is dus belangrijk dat je de teksten op jouw website door een professionele copywriter laat schrijven. 
  • Een goed werkende website is ook belangrijk. De website moet snel laden en mag geen bugs bevatten. Dit zijn factoren die fijn zijn voor de consument. Een goed ontwikkelde website zal dus vanzelfsprekend een hogere domein autoriteit hebben. 
  • Waardevolle backlinks zijn heel belangrijk. Je hebt links van andere websites nodig die naar jouw pagina verwijzen. Als je een link krijgt van een website met een hoge domein autoriteit, dan zal dit ook een positief effect hebben op jouw domein autoriteit. 
  • De meta’s en titels moeten in orde zijn. Dit zijn de titels en teksten van jouw pagina die in de snippet worden vertoond wanneer jouw website wordt getoond in de zoekresultaten. Dit en bijvoorbeeld het verzenden van jouw sitemap naar Google zijn belangrijke randvoorwaarden voor een goede SEO. 


Wanneer deze factoren goed op elkaar zijn afgestemd, dan zal de domein autoriteit van jouw website vanzelf groeien. 

Domein autoriteit verhogen met linkbuilding

De beste manier om de domein autoriteit van jouw website te verhogen, is door linkbuilding te doen. Je hebt waardevolle links nodig van andere websites met een hoge domein autoriteit. Dit laat in feite aan Google zien dat een gerespecteerde website zegt dat jouw website goed en betrouwbaar is. Hierdoor zal jouw domein autoriteit groeien. Niet elke link is per se goed. Je wilt liever geen links krijgen van websites met een lage domein autoriteit en een hoge spamscore. 

Wat is een goede domein autoriteit?

Een goede domein autoriteit is ietwat arbitrair. Hoger is altijd beter, maar het is niet realistisch om te streven naar een domein autoriteit van 100. Het is beter om te kijken naar de domein autoriteit van je concurrenten. Je moet ervoor zorgen dat jouw domein autoriteit hoger is dan die van hen, jouw content beter is én beter voldoet aan de nieuwste voorwaarden die Google stelt zodat jouw website eerder in de zoekresultaten wordt vertoond.

Recente blog artikelen
Tips

Waarom linkbuilding?

Linkbuilding omvat het goed inrichten van de interne links op jouw website en het het verkrijgen van backlinks naar jouw website of webshop.

Lees meer »