Het bedenken van een linkbuilding strategie en het uitvoeren ervan zijn tijdrovende en bij vlagen zeer complexe klussen. Houd je je actief bezig met linkbuilding? Dan doe je er goed aan om gebruik te maken van SEO-tools en/of SEO-programma’s. Met deze SEO-tools vereenvoudig je je eigen werk, maak je de kans op fouten kleiner en kun je het rendement van je SEO-activiteiten sterk verhogen.

Als het om linkbuilding gaat, dan vormt Majestic SEO een van de meest interessante tools. Hieronder lees je eerst wat je zoal met deze SEO-tool kunt doen. Daarna zetten we voor de volledigheid de voor- en nadelen van Majestic SEO op een rijtje.

Wat kun je met Majestic SEO doen?

Een unieke eigenschap van Majestic SEO is de grootte van de database aan links waarover het beschikt. Een grotere url-database valt zelfs niet of nauwelijks te vinden. Handig is dat je een willekeurige url kunt invoeren, waarna het programma je nuttige informatie verstrekt over deze url. Deze informatie is uiteraard toegespitst op de mogelijkheden op het gebied van linkbuilding.

Zo kun je wat betreft deze link meer te weten komen over de linkwaarde, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen citation flow en trust flow. Verder kun je informatie opdoen over de huidige anchorteksten en over follow- en nofollow-links.

Alle opties die Majestic SEO biedt kun je toepassen op je eigen website, potentiële websites om backlinks op te plaatsen én websites van je concurrenten. Uit laatstgenoemde kun je wellicht inspiratie opdoen om je eigen linkprofiel verder te optimaliseren.

De voordelen van Majestic SEO

Van de tool Majestic SEO heb je als linkbuilder om de volgende redenen profijt:

  • Wanneer je Majestic SEO gebruikt, zijn andere tools met betrekking tot linkbuilding meestal niet meer nodig. Majestic SEO is compleet genoeg om andere tools overbodig te kunnen maken.
  • Majestic SEO beschikt over een enorm uitgebreide link database.
  • Majestic biedt een aantal mogelijkheden die andere SEO-tools niet bieden. Een voorbeeld hiervan is het Topics Report. Daarmee kun je de relevantie van backlinks en externe websites extra goed checken.
  • Met Majestic SEO kun je snel achterhalen hoe je concurrenten ervoor staan wat betreft linkbuilding. Wie weet inspireert deze informatie je nog wel tot nieuwe succesvolle acties.
  • Majestic SEO is een gebruiksvriendelijk programma. Je hebt hier snel inzichtelijk hoe je linkprofiel ervoor staat en waar zich problemen (zoals ‘kapotte’ linkjes en matig scorende anchors) voordoen.

De nadelen van Majestic SEO

Tegenover de bovenstaande voordelen van Majestic SEO staan de volgende nadelen:

  • Majestic SEO kun je niet gratis gebruiken. Er zijn maandelijkse abonnementskosten aan verbonden. Dat zorgt ervoor dat Majestic interessant is voor mensen die echt inzetten op het verbeteren van hun linkprofiel en hun domein autoriteit. Wie alleen inzicht wil in de huidige stand van zaken, kan daarvoor prima een gratis tool downloaden en gebruiken.
  • De mogelijkheden van Majestic SEO reiken niet verder dan linkbuilding. Voor andere aspecten van SEO zul je dan ook andere SEO-tools nodig hebben zoals bijvoorbeeld SEMrush.

Majestic SEO biedt veel leuke kansen en zeker als je actief bezig bent met linkbuilden is het een niet te missen SEO-tool. Teveel moeite? Uiteraard kun je er ook voor kiezen om linkbuilding uit te besteden bij ons team van SEO-experts.

Lees al onze blog artikelen over SEO of bekijk hier al onze SEO-termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing en SEO.

Vertel mij meer.

Ben je benieuwd naar jouw online mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

seo bureau strategie
Blogs

Onze artikelen

Stuur ons een DM.

Wil je ontdekken welke concrete stappen je online nog kunt zetten om te groeien? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.